دلیل انتخاب: تکنولوژی فوتونیک برخلاف دیگر روشهای چاپی از نور برای چاپ استفاده میکند. از آنجاییکه در این روش چاپ به جای چهار رنگ اصلی از RGB استفاده میشود گاموت رنگ بسیار گستردهتر و کیفیت چاپ برتر از چاپ تونری و یا جوهرافشان است.
رقابت برای تسخیر آینده چاپ طی سالهای اخیر شدت گرفته است. با عرضه تکنولوژی نانوگرافیک که آمیزهای از تکنولوژی جوهرافشان و افست است موقعیت چاپ دیجیتال تونری و جوهرافشان تا حدی به چالش کشیده شد. حالا با عرضه تکنولوژی چاپ فوتونیک رقابت باز هم فشردهتر شده است.
علاوه بر انواع چاپ جوهرافشان، تونرهای مایع و خشک، نانوگرافی و ماشینآلات افست، یک تازهوارد نیز به جمع مدلهایی که قرار است چاپ را متحول کنند پیوسته است. نام این تکنولوژی فوتونیک (Photonics) است و شرکت ارائهدهنده آن Lumejet نام دارد مرکز شرکت در شهر کاونتری انگلیس است. اولین نمونه از ماشینهای Lumejet که Lumejet S200 نام دارد سال ۲۰۱۳ ارائه شد. این ماشین قادر است ۲۵۰ ورق A4 در دقیقه چاپ کند. دستگاه به نوعی هد که به آن هد چاپی دیجیتال فوتونیک یا DPH میگویند، مجهز است. نوع هد با کاغذ مورد استفاده در این دستگاه، ویژه و از جنس هالید نقره (Agx) است. هد دستگاه S200 از سه ردیف ۱۰۰ تایی (در مجموع ۳۰۰) دیود انتشار نور تشکیل شده است. (هر ۱۰۰ دیود برای یکی از رنگهای RGB). علاوه بر دیود دستگاه به لنزهای فیبرنوری و متعلقات الکترونیک دیگر مجهز است. لنزهای مخروطی نوری قادرند نقطه (Dot) در ابعاد ۴ میکرون روی مدیای جاذب نور ایجاد کنند. از آنجاییکه مدیای هالیدنفره از فضای رنگ RGB به جای CMYK استفاده میکند. چاپ فوتونیک گاموت رنگ بسیار گستردهتری دارد، که شامل رنگهای تکی (اسپات) نیز میشود. از لحاظ کیفیت چاپ این تکنولوژی رقیب ندارد و قادر است کیفیتی معادل ۴۰۰۰ dpi ارائه کند. چاپ در این نوع تکنولوژی از نوع چاپ تن پیوسته (contone) است به همین خاطر میتواند متنهای بسیار ریز حتی کوچکتر از ۱ پوینت را بدون اینکه لبههای آن کنگرهدار شود، چاپ کند. «فرانک رومانو» استاد انستیتو تکنولوژی روچستر میگوید: «من هرگز چنین کیفیتهایی ندیده بودم.در این کیفیت بسیار فراتر از کیفیت چاپ جوهرافشان و تونری است. در این روش رنگ درون مدیای چاپی شکل میگیرد به همین خاطر کیفیت چاپ معادل عکس است.»
نمونه چاپی که رومانو به آن اشاره میکند توسط دستگاه S200 که از یک هد چاپی دوبل استفاده میکند، چاپ شده است. با هر بار عبور هد از روی مدیا یک نوار ۱۲ میلیمتری روی کار چاپ میشود. دستگاه سرعتی معادل ۲۴ میلیمتر در ثانیه و یا ۱ متر در ۴۰ ثانیه دارد. با چنین سرعتی نمیتوان کار در تیراژ بالا با این دستگاه چاپ کرد ولی برای تولید آلبوم عکس (عکسنامه) و یا دیگر تولیداتی که کیفیت چاپ در آن از اولویت برخوردار است و مشتری حاضر است پول زیادی بابت کیفیت پرداخت کند این دستگاه ایدهآل است.
منبع : ماهنامه صنعت چاپ
لینک های کاربردی:
دیدگاهتان را بنویسید