چسب هاتملت (Hot Melt Adhesive)

چسب هاتملت هنگامی که با سطح تحت فشار قرار بگیرد، چسب شروع به فعالیت و چسبیدن به سطح می کند. این چسب در مقایسه با چسب های آکریلیک نرم است و به همین دلیل می تواند به سطوح خشن مانند کارتن بازیافتی بچسبد و چسبندگی خوبی در سطوح غیر صاف داشته باشد. 

چسب یا Glue ماده ای غیر فلزی است که از ۲ یا چند جسم را به یکدیگر متصل می کند و باعث ایجاد پیوند بین آنها و جلوگیری از جدا شدنشان می کند. قدرت چسبندگی و خاصیت چسبندگی یک پلیمر (بسپار) به نیروهای چسبندگی آن بستگی دارد. برخی از بسپار ها به علت دارا بودن گروهایی در فرمول شیمیایی خود قدرت چسبندگی بیشتری دارند (به علت دارا بودن جاذبه وان‌دِروالسی بیشتر).

چسبندگی بیت ۲ سطح یا فیزیکی است یا شیمیایی؛

بسته به نوع چسب و سطحی که به آن اعمال می شود دارد. اگر به اصطلاح فیزیکی (وان‌دِروالسی) باشد کمتر از زمانی که بصورت شیمیایی بین ۲ سطح یک پیوند محکمتر ایجاد می شود، خواهد چسبید.

کشش سطحی

اگر انرژی سطح در جامد بیشتر از کشش سطحی مایع باشد، قطره چسب پخش شده و در سطح جسم جامد پخش و باعث خیس شدن و بهتر شدن چسبندگی می‌شود؛ بنابراین با افزایش انرژی سطحی جامد یا با کاهش کشش سطحی مایع می‌توان خیس شدن سطح جامد را بهبود بخشید.

چسب هاتملت، چسب های پایه رزینی با چسبندگی اولیه بسیار زیاد هستند.

 

 

همانطور که گفته شد، چون Hot Melt پایه رزینی دارد نسبت به حرارت و نور uv حساس است و نباید برای مدت زمان طولانی در مقابل نور آنها قرار گیرد.

چسب هاتملت را چسب های گرما ذوب نیز می نامند و پایه ی این چسب از لاستیک‌های الاستومر است، قدرت چسبندگی در حدود ۲۰-۳۰ N یا (۲۵mm) داراست و دمای نگهداری بین ۱۰-۳۰ °C است.

از کاربردهای چسب های گرما ذوب یا گرما ذوب می توان به مواردی مانند: لیبل های پشت چسبدار، قابل مصرف در صنایع سلولزی (پوشک بچه و نواربهداشتی)، صنایع غذایی جهت استفاده در بسته بندی و …

دیدگاهتان را بنویسید

Rateing*

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *