لووپ ابزار همراه یک چاپچی

لووپ ابزار همراه یک چاپچی برای بررسی نمونه های چاپی است، داشتن آن در پروژه ها لازم و ضروری است، اما قبل از آن به توضیحاتی درباره توانایی ما در مشاهده اجسام و بررسی قدرت بینایی انسان خواهیم داد؛

 

یکی از مهمترین اعضای بدن انسان چشم است؛

این پست درباره لووپ ابزار همراه یک چاپچی است اما قبل از آن؛ شاید بتوان گفت چشم، مهمترین عضو در طراحی گرافیک، ناظر چاپ یا مشاغل مرتبط با صنعت چاپ می باشد. اما چشم انسان مانند سایر اعضا یک دامنه حرکتی مشخص دارد، بر اساس توانایی شخص، گاهی قدرت دید بیشتر یا حتی کمتر می شود. تشخیص فاصله، اندازه یک جسم، توانایی دید در محیط های روشن و یا تاریک، خواندن متون ریز یا دید از فاصله دور و…

چشم، نور را شناسایی و آن را به پیام‌های الکتروشیمیایی و عصبی تبدیل می‌کند. چشم نور را از جسم گرفته آن را پردازش و اندازه‌گیری میکند و به صورت یک تصویر که به سیگنال ها تبدیل شده است به مغز ارسال می کند. رزولوشن (قدرت بینایی) چشم انسان ۵۷۶ مگاپیکسل محاسبه شده است.

 

اصلی‌ترین عنصری که چشم ما برای دیدن به آن نیاز دارد، نور است؛

نور تصویر اشیاء را در چشم می‌نشاند. اولین چیزی که نور هنگام ورود به چشم آن را لمس می‌کند، لایه نازکی از اشک است. پشت این لایه مرطوب، قرنیه چشم قرار دارد. این پوشش شفاف به تمرکز نور کمک می‌کند.
تنها محدودیت چشم‌ها در وضوح تصویر (resolution) است.
نور پس از عبور از این لایه که زلالیه نام دارد، وارد مردمک می‌شود. باز شدن مردمک با عنبیه یا همان بخش رنگی چشم صورت می‌گیرد و میزان این بازشدگی به میزان ورود نور بستگی دارد. نور پس از آن به عدسی چشم می‌تابد که عملکرد آن مانند لنز دوربین است. عدسی، پرتوهای تابیده به شبکیه را متمرکز می‌کند. ضخامت عدسی با توجه به دور یا نزدیک بودن اشیاء، تغییر می‌کند.

صخامت تار مو

اما همه این موارد گفته شد تا بفهمیم چشمان ما در دیدن برخی تصاویر و مناظر دارای محدودیت هایی است، در دوربین، لنز به جلو و عقب حرکت می کند و بدین ترتیب فاصله اش تا فیلم کم و زیاد می شود تا فوکوس انجام شود. ولی در چشم لنز با خمیده شدن و تغییر شکل فوکوس می کند. ماهیچه های چشم تغییر شکل لنز چشم را اعمال می کنند.

Anatomy-retina-structure-rod-and-cone

به طور مثال چشمان ما دارای ۲ نوع سلول برای دید رنگی و سیاه سفید هستند، سلول های میله ای و مخروطی؛ میله ای ها وظیفه تامین دید ما در فضاهای کم نور را دارند و دید سیاه سفید ما در تاریکی ها هستند و مخروط ها که دارای یه نوع مختلف هستند توانایی دید رنگی ما را ایجاد می کنند. در آزمایشی که در سال ۱۹۴۰ توسط پروفسور رایان وندل در دانشگاه استنفورد انجام شد، فقط یک فوتون توانست سلول های میله ای چشم را فعال کند که از این حساس تر نمی شود.

کهکشان اندرومدا

Hot stars burn brightly in this new image from NASA’s Galaxy Evolution Explorer, showing the ultraviolet side of a familiar face. Approximately 2.5 million light-years away, the Andromeda galaxy, or M31, is our Milky Way’s largest galactic neighbor.

چشمان ما در دیدن اجسام ریز و یا دور هیچ محدودیتی ندارند؛

فقط نکته ی مهم این است که یک فوتون از آن جسم ساطع و به چشم ما برسد، تنها میزان فوتون های ورودی برای حسگرهای چشم ما اهمیت دارد، پس شما می توانید یک منبع نور را دور کنید و یا ریز باید به میزان قابل قبولی فوتون دریافت کنیم تا آنرا ببینیم، بهترین مثال برای این موضوع سیارات در آسمان هستند با اینکه آنها بیش از میلیون کیلومتر طول و عرض دارند و سالها از ما دور هستند اما ما آنها را به صورت یک نقطه نورانی میبینیم، در واقع نور میلیون ها کیلومتر را طی کرده تا به چشم ما برسد.

اندرومدا کهکشانی در فاصله ۲.۵ میلیون سال نوری از ماست، یعنی آنقدر دور که نور باید با سرعت ۳۵۰ هزار کیلومتری بر ثانیه آنرا در ۲.۵ میلیون سال طی کند تا به ما برسد.

آزمایشات اینطور نشان میدهد که ما می‌توانیم ۱۲۰ پیکسل را در هر درجه‌ی قوسی تشخیص دهیم.

درجه‌ی قوسی، یکایی در اندازه‌گیری زاویه‌ای است.

اگر ما ۶۰ خط عمودی و ۶۰ خط افقی را روی ناخون خود بکشیم تا یک الگوی توری مانند ایجاد کند و سپس دست خود را دراز کنیم و به آن بنگریم، چشم ما قادر خواهد بود سوراخ های مابین این توری را ببیند، اگر این فاصله یا الگو تغییر کند دیگر قادر به دیدن نیستیم.

 

خطای دید انسان

اگه میتونی منو بگیر…

با همه قدرت های خلق شده در چشم انسان ما در برخی موارد دچار توهم بینایی شده و از تشخیص درست عاجز میمانیم. در پست های گذشته درباره کوررنگی و نقص های آن توضیح دادیم (برای مطالعه عبارت کوررنگی را در سایت جستجو کنید)

چشم ما دارای حافظه رنگی نیست به همین دلیل از ثابت نگه داشتن نقطه عاجز هستیم.

 

 

 

توهم خاکستری

كار اصلی كانونی كردن نور

به صورت يك تصوير در عقب چشم بوسيله قرنيه، لايه محدب جلويی چشم، انجام می‌شود. این عدسی به صورت يك فيلتر ماوراء بنفش عمل می‌كند.
با پير شدن ما، عدسی زرد می‌شود و توانايی ما برای ديدن تغييرات ظريف در آبی ها و سبزها را كاهش می‌دهد. در عين حال توانايی ما برای ديدن قرمزها و سرخابی ها به شدت تحت تأثير قرار می‌گيرد.

حال پس از بررسی مختصری از محدودیت ها و توانایی چشم به این نتیجه میرسیم که برای دیدن ترام های چاپ (کوچکترین جز یک واحد چاپی) و جزئیات نواحی چاپ شده بر روی کاغذ یا فیلم های پلیمری چاپی می بایست از ابزاری استفاده کنیم تا تشخیص درست و با دقتی را برایمان بدست آورد و همچنین از درصد خطا را کاه دهیم.

«چشم يكی از زيباترين ساختارها در طبيعت است»

 

در این پست قصد داریم که ابزاری به نام ذره بین یا لووپ ابزار همراه یک چاپچی (Loupe) که در چاپخانه بیشتر مورد استفاده است بپردازیم و انواع آن و اینکه کدام یک بیشتر به کارمان خواهد آمد را معرفی کنیم.

 

لووپ ابزار همراه یک چاپچی به ۳ مورد زیر توجه بفرمایید:

۱- ساده ترین لووپ ابزار همراه یک چاپچی (ذره بین چاپ) با قدرت بزرگنمایی در محدوده ۸ تا ۱۰ برابر می باشد که در بیشتر چاپخانه حتما یکی از این مدل پیدا می شود و اپراتور با آن میزان جابجایی چاپ یا انطباق رنگ (print registration) را بررسی می کند، قدرت آنها در بزرگنمایی ترام چاپ کم است و ترام هایی (ترام Am) با تراکم حدود ۱۰۰ خط در اینچ را می تواند نشان دهد. داشتن یک عدد از این مدل لووپ ابزار همراه یک چاپچی موکدا توصیه می شود. 

محدوده قیمتی: ۴۰ تا ۱۰۰ هزار تومان

۲- برای دیدن ترام های بسیار ریز و مدل های گوناگون مانند ترام fm این لووپ با قدرت بزرگنمایی ۶۰ برابر بیشتر می تواند به ما کمک کند، دارای یک منبع نور با زاویه قابل تنظیم و چشمی ای که فوکوس آن به راحتی با توجه به قدرت بینایی شما قابل تغییر است. علاوه بر قدرت این ذره بین، کوچک بودن آن نیز یکی از محاسن آن حساب می شود. قیمت کم آن و کاربردهای زیادی که در طی بررسی یک پروژه چاپ در اختیار ما قرار می دهد بسیار ارزشمند است.

محدوده قیمتی: ۱۴۰ تا ۲۰۰ هزار تومان

 

لووپ یا ذره بین چاپ دیجیتال۳- مدل های قبلی همگی در محدوده غیر الکترونیکی و دستی بودند، این مدل یک میکروسکوپ دیجیتال ارزان و کاربردی و قابل حمل است. علاوه بر سیستم عامل ویندوز می توان آنرا به کامپیوترهای اپل مکینتاش متصل کرد. برای گوشی های اندرویدی با نصب یک مبدل usb می توان آنرا به گوشی متصل و با اپلیکیشن از صفحه مورد نظر عکس و فیلم تهیه کرد. قابلیت بزرگنمایی سیلندر چاپ هلیو و نورد آنیلوکس
در مدل های قبل فقط یک شخص می توانست همزمان نمونه را بررسی کند بدون ثبت آنچه در چشمی دیده می شود. اما در این مدل شما می توانید علاوه بر تصویر از صفحه نیز فیلم گرفته و آن را آرشیو و یا برای بررسی به اشخاص دیگر ارسال کنید.
لازم به ذکر است مدل های موجود در بازار ایران همگی ساخت چین است و از کیفیت کمتری نسبت به مدل آلمانی برند میکروسکوپ دیجیتال دینو لایت (Dino-lite Digital Microscope) برخوردار است و به همان نسبت قیمت کمتری دارد.

محدوده قیمتی: حدود ۵۰۰ هزار تومان

 

کلیپ ضبط شده با این محصول: از کلیشه ژلاتینی فلکسو و ترام های چاپ شده یک محصول چاپ فلکسوگرافی 

دیدگاهتان را بنویسید

Rateing*

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *