امیر مومنی رمضانی مدرس دانشکده چاپ و نشر، با تاکید بر لزوم آموزش در صنعت چاپ گفت: به طور کلی میتوان گفت حدود ۱۵ سال گذشته هیچگونه آموزش آکادمیکی در صنعت چاپ وجود نداشت به این صورت که با واردات دستگاههایی با قابلیتهای بسیار زیاد به دلیل عدم تخصص، استفاده بهینه از آنها برای صاحبان این صنعت امکانپذیر نبود، البته بعضا تعداد کمی از صاحبان صنعت به صورت محدود با سفر به کشورهای خارجی در دورههای آموزشی کوتاه مدت شرکت میکردند اما میتوان گفت اساسا آموزش آکادمیکی در این زمینه وجود نداشت.
وی ادامه داد: تقریبا از سال ۱۳۷۴ صنعت چاپ به سمت تخصصی شدن گام برداشت و آموزش آکادمیک در این صنعت آغاز شد که میتوان گفت شروع خوبی برای صنعت چاپ سنتی ایران محسوب میشد.
مومنی در پاسخ به این سوال که آیا آموزش چاپ همسو و همگام با تکنولوژی روز بوده است یا خیر اظهار داشت: آموزش در این عرصه در ابتدا شروع خوبی بود ولیکن در حال حاضر به علت بی توجهی متولیان به بحث آموزش و درگیریهای شغلی مدرسین فرصت برای به روز شدن در این صنعت وجود ندارد و این در صورتی است که در حال حاضر دانشجویان با آگاهی از اخبار مزتبط با تکنولوژیهای این صنعت روز خواستا ر اطلاعات جدیدی هستند و سوالاتی زیادی در مورد این تکنولوژی ها دارند در حالی که با این اوصاف مدرس نمیتواند خودش را به علم روز منطبق کند.
مدرس دانشکده چاپ و نشر تاکید کرد: با توجه به پیشرفت روزافزون، علم مدرس نیازمند دورهها و کلاسهای آموزشی است و در غير این صورت نمیتواند پاسخگوی دانشجویان خود باشد.
وی همچنین در خصوص راهکاری برای حل این معضل بیان کرد: با توجه به اینکه مدیریت دانشگاهها با بی ثباتی مواجه است باید در سطح کلان این مشکل را حل کرد و با حمایت از مدرسین و با درنظرگرفتن دورههای آموزشی برای آنها این مشکل را مرتفع ساخت.
این مدرس چاپ ادامه داد: اتحادیهها از صنف و از همین صاحبان صنعت به وجود آمدند. اتحادیه مدیون آموزش است و منتی بر سر آموزش ندارد. اگر الان دستگاههای جدیدشان با بهرهوری بالا کار میکند، مدیون آموزشهایی است که مدرسین به بهای ناچیزی در اختیار دانشجویان قرار داده و آنها را وارد این صنف میکند. همین دانشجویان آموزش دیده هستند که باعث بالا آمدن همین اتحادیهها و اصناف شدند بنابراین باید در حال حاضر باید درگیر این معضل شده و حمایتهای خود این مشکل را رفع کنند.
مومنی در پایان در خصوص حال و هواي اين روزهاي تدريس در دانشكده عنوان کرد: متاسفانه در حال حاضر به مدرسینی که با وجود مشکلات و درگیریهای شغلی خود با ۱۵ سال سابقه و تجربه در عرصه آموزش، برای بهبود این صنعت تلاش میکنند، ارج و منزلت قائل نیستند.
منبع خبر: پایگاه اطلاع رسانی صنعت چاپ
دیدگاهتان را بنویسید