کارگاه حرفهای آموزش دانشجویی پیش از چاپ و آمادهسازی فایل در چاپ فلکسوگرافی کار خود را با موفقیت به پایان رساند.
به همت مرکز فرهنگ و هنر علمی کاربردی واحد ۳۰ تهران، تنها دانشگاه صنعت چاپ این کارگاه در تاریخ ۱۱ مهر ماه با حضور جمعی از دانشجویان چاپ و گرافیک علاقمند از تهران، مشهد، اصفهان و یزد برگزار شد.
در بخش اول استاد علی ظریف، مدیر گروه چاپ مرکز علمی کاربردی فرهنگ هنر واحد ۳۰ تهران به انتقال مفاهیم مبانی و تکنولوژیک چاپ فلکسو پرداخته و در پی آن اجزای ساختاری این فرآیند را به تفضیل تشریح کردند. مفاهیمی همچون ویژگی فرآیند چاپ فلکسو، ساختار فنی مرکب رسانی، آنیلوکس و شاخصه های فنی آن، تنوع کاربردی تیغه های داکتر، تنوع عملکردی کلیشه ها، پیکربندی ماشین آلات فلکسوگرافی و در نهایت مقایسه تکنیکی فلکسوگرافی با دیگر روشهای چاپ متداول و صنعتی از جمله عناوینی بود که بصورت علمی/ کاربردی به دانشجویان منتقل گردید. سپس نحوه انتخاب چسب پایه و کلیشه چسبانی، تکینک ها و دورههای تمیزکاری آنیلوکس، انتخاب روشهای چاپی به تناسب تنوع محصولات تولیدی از دیگر بخش های آموزش کاربردی این کارگاه محسوب میشوند.
علی ظریف همچنین به پارهای از مشكلات موجود در مسير توليدات چاپ فلکسوگرافی و صنعت بستهبندی و وجود حلقه مفقوده آموزش علمی/ کاربردی در این بخش از صنعت چاپ پرداخت و افزود این موضوعات بود که سبب شده تا با رایزنی و تصویب ریاست مرکز دورههای آموزش حرفهای با دعوت از کارشناسان و خبرگان صنعت با رويكرد افزايش توان تولید در حوزه چاپ در دانشکده چاپ اجرایی شود.
در بخش دوم آقای کامیاب کاویانی مدرس و کارشناس حوزه چاپ فلکسوگرافی با هدف ایجاد شناخت از خطوط بستهبندی و لیبل زنی محصولات به بررسی خطوط بستهبندی و سیستمهای متداول لیبلزنی در ایران پرداخت تا درک درستی از آنچه که یک طراح آمادهساز میبایست از فرآیندها و خطوط بستهبندی داشته باشد را بدست آورد. وی افزود آمادهسازی پيش از چاپ فرآیندی حساس و بسيار مهم است که باید به تاثیر آن در کل فرآیند تولید توجه ویژه داشت، اين مرحله تأثير بسزایی در تولید با کیفیت دارد که در صورت عدم توجه علاوه بر خسارتهای مالی سنگین موجب باطله محصولات و مواد خام گرانقیمت میشود.
ایشان با آموزش مفاهیم فنی پایه و در ادامه با ارائه محتوای تخصصی درباره تکنولوژی های روزآمد در بخش پیش از چاپ فلکسوگرافی، ویژگی های ساختاری کلیشه ها و نحوه ترامگذاری و تفکیک رنگ، شناسایی مشکلات و ریشه یابی فنی آن پرداخت و با ارایه توضیحاتی در حوزه مدیریت رنگ تلاش نمود تا نگاهی جامع برای دانشجویان ایجاد کند.
در بخش پایانی ایشان با آموزش عملیاتی، مراحل کنترل و آمادهسازی فایل چاپی را با تجهیزات حرفهای کنترل رنگ و فرمتهای نرمافزاری متناسب با فرآیند طراحی فلکسو را به نمایش گذاشت و با اجرای یک فایل به سوالات حاضرین درباره انواع مشکلات در تکنیکهای آمادهسازی و فرمبندی در پیش از چاپ فلکسو پاسخ داد.
در پایان نیز برای دانشجویان گواهینامه دوره از سوی مرکز فرهنگ و هنر علمی کاربردی واحد ۳۰ تهران صادر خواهد شد.
این مرکز در نظر دارد تا مشابه این دوره را با چالشهای فنی و حرفهای برای طراحان و صنعتکاران حوزه فلکسوگرافی و بستهبندی انعطافپذیر در آیندهای نزدیک برگزار نماید و از این طریق علاقمندان صنعت را دعوت به نام نویسی می کند.
پایان خبر
دیدگاهتان را بنویسید