کنترل پروژه یا نظارت بر فرآیندهای چاپ در چاپ های افست، فلکسوگرافی و روتوگراور (بخش دوم)

پیش نیاز های اساسی کنترل پروژه یا نظارت بر فرآیند های چاپ (در چاپ های افست، فلکسوگرافی و روتوگراور) (بخش دوم)

گام اول فایل در طراحی:
۱- به طور كلي بهترین خروجی فايل هاي گرافیکی، تحت نرم افزار Adobe Photoshop و یا Adobe Illustrator و برای پروژه های نشریات با نرم افزار Adobe InDesign اجرا شد باشد. همچنين جهت جلوگيری از تغيير لايه يا بروز اشكال در افكت های تصويری (و transparency ها) آن ترجيحاً فايل های تصویری خود را به صورت تك لايه (flat) با پسوند tif یا psd – با كيفيت حداقل ۳۰۰ ppi  و برای وکتور با پسوند pdf-X.

۲- در مرحله طراحی فایل حتما به ویژگی های کیفی تصاویر و المان ها دقت شود، Mode رنگ انتخابی برای چاپ حتما CMYK انتخاب گردد و برای هر سیستم چاپی از پروفایل رنگی مختص به آن شیوه چاپ استفاده گردد.
بطور مثال برای چاپ گلاسه با ماشین افست تغذیه ورق می توانید از پروفایل رنگی Fogra39 استفاده نمایید. در اینجا به بخش از ویژگی های Fogra39 برای درک بیشتر می پردازیم، Fogra39 یعنی چاپ بر روی کاغذ های پوشش دار، بیشینه GCR برای K ۱۰۰، حجم مرکبی برابر با ۳۰۰، چاقی ترام ۱۳ درصد برای CMY و ۱۶ درصد برای K. پس نوع چاپ و نوع سطح چاپ شونده ارتباط مستقیم با فایل طراحی شده دارد. انتخاب LPI خروجی با توجه به شیوه چاپ با رزولوشن PPI فایل شما در صورت رعایت نکردن آن می تواند مشکلاتی را بوجود آورد.

رزولوشن مناسب ppi = (عدد بطور ثابت ۲ یا ۱/۵) فاکتور کیفی * درصد افزایش (با توجه به روش چاپی) lpi

مثال = ppi 300 = 2  * lpi 150

برای بدست آوردن پلیتی با ترام هایی با اندازه ۱۵۰ خط در اینچ (۱۵۰ lpi) بهتر است از فایل با رزولوشن ۳۰۰ پیکسل (ppi) بر اینچ استفاده گردد. البته قدرت دستگاه خروجی (dpi) هم در کیفیت نهایی سهیم است. برای بدست آوردن یک گرادینت (تینت) خوب باید شامل حداقل ۲۰۰ پله باشد (با وسواس بالاتر ۲۵۶) یعنی ماشین پلیت ستر ۲۴۰۰ DPI نمی تواند پلیتی با ۱۷۵  LPI به ما بدهد که گرادینت خوبی در مرحله چاپ به ما بدهد اما پلیت با ۱۵۰ LPI را می تواند تولید کند.

موارد فوق صرفا برای رسیدن به یک کیفیت میانه و متعادل است و برای هر محصول چاپی می بایست کل مسیر تولید بررسی و سپس به انتخاب هر کدام از پارامترهای ارائه شده بالا بود.

دیدگاهتان را بنویسید

Rateing*

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کامیاب کاویانی
طراح گرافیک
کامیاب کاویانی
👋سلام
برای راهنمایی در خدمتم
9:57
شروع گفتگو